RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Популярний курорт Кирилівка "атакували" незвичайні хробаки: відео

У Кирилівці восени вже третій рік поспіль спостерігається нашестя ківсяка, одного з різновидів багатоніжок, які шкодять рослинам.

Відповідні відео публікують місцеві жителі в соціальних мережах.

Один з авторів записів, В'ячеслав Куликовський, зазначає, що така ситуація почалася з тих пір, як власники порожніх земельних ділянок перестали косити бур'ян.

"Вони ділянок понабирали по 2-3 і нічого не роблять. Не будуються і траву не косять. Чекають, щоб продати їх дорожче. В результаті страждаємо ми", - говорить В'ячеслав.

Він звернувся до місцевої влади, голові Кирилівської ОТГ Івана Малєєва, щоб він вжив заходів щодо власників ділянок, які не приділяють належну увагу їх прибиранню.

"Уже років зо три така ситуація триває з тих пір, як не горить поле. Вони все літо розмножуються в листі і траві. А їдять навіть бетон, щоб ви розуміли", - говорить В'ячеслав.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика.

Варто відзначити, що в холодний і вологий сезон багатоніжки шкодять корінню рослин і коренеплодам - моркві, буряку, редису. Втрати городу завдає крапчастий ківсяк. Цей вид має світле забарвлення з червоними плямами на сегментах. Залежно від віку буває коричневим або чорним, живе 4-5 років. Крім господарського збитку, для людини безпечний.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", влітку 2019 року українські туристи публікували в соцмережах відео навали медуз в Кирилівці.