Під Києвом копи чотири години катували чоловіка, побивши прикладом автомата: відео інциденту

У місті Васильків, Київської області, через словесний конфлікт на зупинці громадського транспорту двоє поліцейських викрали і жорстоко побили місцевого жителя.

Про це в Telegram повідомив директор Госбюро розслідувань Роман Труба.

Інцидент стався 17 грудня 2018 року. Між громадянином і двома співробітниками поліції виникла суперечка. В результаті "копи" при свідках побили чоловіка руками, ногами і прикладом автомата.

Після побиття працівники поліції наділи на потерпілого наручники і відвезли його на службовому автомобілі в безлюдну місцевість. Там вони продовжили знущатися над чоловіком, бити його, в тому числі прикладом зброї. Потім правоохоронці вдарили потерпілого по голові і завантажили в багажник. Всього тортури тривали близько чотирьох годин.

При цьому знайомі і родичі жертви шукали його і зверталися для цього в місцеве відділення поліції, куди його і привезли після знущань. З метою приховати свій злочин, поліцейські виписали потерпілому адміністративні протоколи.

На даний момент двом поліцейським повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів за статтями "перевищення службових повноважень" частина 1 статті 28, частина 3 статті 365 ККУ) та "тортури" (частина 2 статті 127 ККУ).

Як раніше повідомляв "Апостроф", поет і сценарист Дмитро Казаков заявив, що став жертвою свавілля з боку патрульних поліцейських в Києві - його без підстав затримали і відвезли у відділок, де ображали і погрожували йому протягом кількох годин.