RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Свідчень не буде: в розслідуванні справи Шеремета стався несподіваний поворот

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко відмовився давати свідчення.

Про це повідомив представник групи правового захисту Антоненка Віталій Галенченко в Facebook.

"Слідчий намагався допитати Андрія, але він змушений був скористатися правом передбаченим ст. 63 Конституції України (тобто відмовитися давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів). Такий вчинок був обумовлений тим, що його на всю країну вищі керівники поліції, міністр МВС, Генеральний прокурор, а також особисто Президент України в один голос фактично назвали злочинцем. З огляду на це ми припускаємо, що з боку слідчих буде певна предвзятість. Андрій надалі даватиме свідчення, але тільки коли переконається в неупередженості слідства. Зараз, з урахуванням наявних у справі матеріалів і гучних заяв у ЗМІ керівництва країни, такої впевненості немає. І наостанок: попереджаємо влада і громадськість, що наслідком переслідування невинних, зокрема, є безкарність справжніх злочинців", - уточнив адвокат.

Він також уточнив, що Антоненко не визнає свою провину.

"Відвідали його (Антоненко. - ред.) В ІТТ (він до сих пір не в СІЗО). Про стан Андрія. Настрій у нього спокійний, тримається, передає подяку всім за підтримку. Він до цих пір не розуміє, чому саме його "призначили" підозрюваним і за що. Андрій не тільки не визнає вину, а й жодного факту, які викладаються. Оскільки ці факти, в тому числі алібі легко перевірити, ми очікуємо від слідства швидкої реакції найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було опубліковано тюремний лист волонтера і військового медика Юлії Кузьменко, яку заарештували у справі про вбивство відомого журналіста Павла Шеремета, його матері.