У Полтавській ОДА почалися масштабні обшуки: перші подробиці та фото

18 грудня співробітники СБУ провели ряд обшуків в Департаменті будівництва, містобудування і капітального та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА та у Державному підприємстві "Агенство місцевих доріг".

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на повідомлення Управління СБУ Полтавської області на сторінці у Facebook.

Проектні організації, якими керують Р.В. Русанов та Ю.С Бєлодєд з 2017 по 2019 роки уклали договори із «Агентством місцевих доріг» та Департаментом капбудівництва на 50 млн грн. Вартість виконання робіт необґрунтовано завищили й, таким чином, завдали державі збитків на 20 млн грн. Ці кошти мали піти на ремонтні та будівельні роботи в області, а також на виготовлення проектно-кошторисної документації.

Наразі чиновників підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Якщо їх провину доведуть, то високопосадовцям загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що 22 лютого 2019 року детективи НАБУ проводили обшуки в Полтавській обласній державній адміністрації. Зокрема обшуки провели за місцем проживання та у кабінетах тодішнього голови адміністрації Валерія Головка, його першого заступника Андрія Пісоцького та директора департаменту капбудівництва Тимофія Голбана.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, 4 грудня співробітники СБУ обшукали офіс Віктора Медведчука - голови партії "Опозиційна платформа - За життя" та кума російського президента Володимира Путіна.