RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Побиття військової під Одесою: жертва розкрила скандальні подробиці про керівництво

Рядова Наталія Куліш, яку побили у військовій частині, розповіла про свою кривдницю.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами жертви, тілесні ушкодження їй завдала інша жінка-військовослужбовець - Віра Загороднюк. Сам інцидент стався ще 14 грудня.

"Нас відправили шити тенти на машини. Віра заявила, що не буде шити тенти і поїде додому, їй нібито важко це робити. Я почала обурюватися, зав'язався конфлікт, вона почала мене лаяти, а потім вдарила по зубах і вибила два. Синяк на обличчі я замазувала, а зуби приклеїла і так ходила до 19 грудня. Потім поїхала до військового госпіталю", - розповіла Куліш, яка проходить службу у військовій частині А3438.

У медзаклад її відправили після проходження навчання в Старичах, Львівська область. Бійку, за словами Куліш, бачив командир роти забезпечення, де вона служить, Михайло Савичев. Втім, він сказав, що нібито нічого не бачив і жінка нічого не доведе.

За інформацією Куліш, Загороднюк і ще одна військовослужбовець, Юлія Пономарьова, розповіли слідчим, що 19 грудня прийшли в квартиру до Куліш. Там їх зустріли двоє чоловіків, зізналися в побитті військовослужбовця.

За словами Куліш, конфлікти в підрозділі у неї почалися відразу - з квітня 2019 року. Вона служить кухарем, але, за її словами, їй доводилося працювати різноробочим, зокрема, ремонтувати приміщення, виконувати будівельні роботи. З самого початку вона почала говорити про корупцію в підрозділі, але заяву до військової прокуратури не написала - через тиск і погрози.

"Я почала говорити про розкрадання сухих пайків, про те, що збирають з нас гроші, по 100-150 гривень на місяць, невідомо на що. Мене викликав заступник командира частини з тилового забезпечення Дмитро Ангелюк і заявив, що "я або служу, або не служу" і погрожував звільнити мене за станом здоров'я", - зазначила Куліш.

З квітня по грудень військовослужбовець п'ять разів лікувалася в госпіталі, в тому числі в неврології і гінекології.

Куліш звинувачує Ангелюка в продажу сухих пайків і крадіжці продуктів. Її слова зараз розслідуються - журналісти чекають коментар військової прокуратури одеського гарнізону. Сам Ангелюк по телефону підтвердив проведення розслідування, але заперечив звинувачення Куліш про корупцію і погрози.

Як повідомляв "Апостроф", у січні 2019 року лейтенант Валерія Сіка заявила в поліцію на свого командира, звинувативши того в сексуальних домаганнях.