Прокуратура розкрила нові дані підриву бойовиками Донецького аеропорту

За фактом підриву проросійськими бойовиками будівлі Донецького аеропорту в 2015 році Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження.

Про це 24 січня повідомили в прес-службі відомства.

Провадження відкрили за фактами порушення законів і звичаїв війни, які поєднані з умисним вбивством (ч.2 ст. 438) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що бойовики і їх ватажки діяли з ознаками віроломства, що заборонено статтею 37 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року.

Зокрема, 20 січня 2015 бойовики запросили в українських військових припинення вогню нібито для евакуації загиблих і поранених, але насправді таким чином вони хотіли отримати військову перевагу.

"Перебуваючи в районі позицій підрозділів ЗС України, встановили вибухівку на елементи конструкції нового терміналу аеропорту. Після закінчення перемир'я бойовики, підконтрольні ВС РФ, підірвали конструктивні елементи терміналу, в результаті чого бетонні перекриття та стеля в багатьох секціях будівлі обвалилася, поховавши під собою українських захисників", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що за шість років окупації Донецьк з розвиненого міста перетворився на руїни.