Крадуть SIM-карти і обкрадають: українців попередили про небезпечну "схему"

Українців попередили про небезпечну схему, якою почали користуватися шахраї. Вони відновлюють собі SIM-карту жертви, після чого отримують особисті дані і беруть кредити.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на AIN.UA, жертвою злочинців стала київська підприємець Елеонора Малиновська.

В один із днів їй зателефонували зловмисники і представилися співробітниками мобільного оператора. Вони отримали від жінки три номери телефону, за яким та дзвонила останнім часом, а потім заблокували її картку, а самі отримали нову.

Завдяки доступу до мобільного номеру телефону шахраї змогли отримати дані її ФОП, паспорт, ІПН і оформити на неї кредит.

тільки одне припущення, звідки шахрай могли отримати інформацію про паспорт, робочу пошту та ІПН! Схема проста: клонуємо карту, відразу входимо в "Приват24" по дзвінку, натискаємо 1, беремо інформацію паспорта, переходимо всередину додатка по посиланню і вуаля: ви без запиту пароля "Приват24" для бізнесу отримуєте доступ до даних по ФОП", - зазначила постраждала Facebook.

Загалом збитки в цій ситуації склав до 10 000 грн. Незважаючи на це, історія показує, як просто може бути для шахраїв дістатися до всіх ключових даних користувача.

Нагадаємо, що в Одесі встановили дуже незручний банкомат - до нього неможливо дотягнутися, щоб зняти готівку.