RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

​У Маріуполі знайшли мертвим добровольця, який з 18 років воював на Донбасі: фото

У Маріуполі знайшли тіло добровольця, який воював на Донбасі, Олексія Сімоніка з позивним "Бандера".

Про це повідомляє волонтер Марія Подибайло на своїй Facebook-сторінці.

Вона зазначила, що експертиза підтвердила, що тіло належить українському бійці. Його похорони відбудуться в п'ятницю, 10 квітня. На Алеї Героїв Старокримського кладовища будуть близькі і друзі.

За словами Подибайло, в листопаді 2019 року Олексій вийшов з дому і більше не повернувся. Кілька місяців тому було знайдено тіло зі слідами насильницької смерті і тільки зараз дійшли результати експертизи.

"Своєю харизмою вів за собою молодь. Запалював і надихав. Був різкішим і дієвішим за інших. Життя як ризик заради України... Тому не міг бути байдужим або в стороні, коли в країні війна. Максималізм у всьому. Загострення почуття справедливості. Все за друга. Уміння визнавати і виправляти власні помилки. Які робить кожен, але не кожен в силах визнати і нести за них відповідальність", - описала Марія загиблого бійця.

Волонтер написала, що Сімонік в 18 років пішов захищати Україну на Донбасі. Там пройшов Іловайськ, Піски, ДАП. Після служби він став волонтером, спортсменом і громадським активістом.

  • З 16 квітня 2014 року по 3 травня 2014 року неофіційно перебував на службі в 1 роті добровольчого батальйону "Донбас", в складі якого брав участь у ліквідації блокпостів незаконних збройних формувань в місті Покровськ Донецької області;
  • з 3 травня 2014 року по 13 травня 2014 року неофіційно перебував на службі в 5 роті "Донецьк" батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Дніпро-1" ГУМВС України, в складі якого брав участь у заходах з охорони правопорядку і підтримки миру в Дніпропетровській області та на її кордонах із зоною проведення АТО;
  • з 13 травня 2014 року по 30 липня 2014 року неофіційно перебував на службі в батальйоні патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" ГУМВС України, в складі якого забезпечував проведення АТО і брав безпосередню участь у звільненні селища Піски Ясинуватського району;
  • з 30 липня 2014 року по 29 серпня 2014 року був призначений на посаду міліціонера 2 взводу батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" ГУМВС України, в складі якого був відряджений в зону проведення АТО, де ніс службу по охороні громадського порядку в центральних і південних районах Донецької області, зокрема брав участь у бойових діях в районі міста Іловайськ;
  • з 29 серпня 2014 року по 18 квітня 2015 року займався волонтерською діяльністю і неофіційно перебував в складі бойових підрозділів, які несуть службу по обороні міжнародного аеропорту "Донецьк" імені Сергія Прокоф'єва і селища Піски Ясинуватського району, про що є письмові свідчення учасників бойових дій, які в той час несли військову службу в вищевказаних районах Донецької області.

Волонтер Марія Подибайло попросила всіх небайдужих фінансово допомогти родині. Картка мами загиблого Олени Петрівни - 4314 1401 0000 8140.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві раптово помер відомий доброволець Юрій Майборода, який захищав Україну на Донбасі з самого початку російської агресії - з березня 2014 року.