RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Біля одного з найбільших озер України виникла масштабна пожежа: фото

У середу, 8 квітня, в урочищі Стинка, прилеглої до Чорної річки, біля озера "Синевир", сталася пожежа.

Про це повідомляють на сторінці Національного природного парку "Синевир" в Facebook.

Місцеві жителі на своїх угіддях спалювали суху траву. Вогонь перекинувся на 2 споруди, які згоріли.

"Завдяки оперативним діям служби державної охорони НПП "Синевир", пожежу вдалося загасити і не дозволити дістатися вогню в лісові угіддя національного парку", - йдеться в повідомленні.

Жителів неодноразово просили не вдаватися до спалювання сухої трави, так як такі дії викликають пожежі і збиток для природи. Чергове нагадування, що вогонь від спалювання трави на угіддях може перекинутися на ліс, будинки, господарські будівлі та завдати шкоди самим людям.

Крім того, від спалювання трави у вогні гинуть рослини, комахи, дрібні тварини. При спалюванні трава перетворюється на попіл, а вся мікрофлора гине. Вогонь погіршує і водно-фізичні властивості грунту. Це б'є по родючості, а отже, і на наступні врожаї сільськогосподарських культур. Для відновлення продуктивності грунту потрібен не один рік.

У повітря виділяються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, можуть викликати алергію, захворювання дихальних шляхів, а також створюють сприятливі умови для розвитку онкологічних захворювань.

Як повідомляв "Апостроф", за добу, 28 березня, під час карантину через коронавірус в Україні, рятувальники зафіксували 52 пожежі.