RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Відкриються кафе і парки: як скористатися пом'якшенням карантину і не потрапити на штраф

Ослаблення карантину в Україні не буде означати, що на вулицях можна буде перебувати без масок. Також обов'язковим залишиться дотримання соціальної дистанції.

Таку заяву 6 травня зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За словами міністра, умови карантину зміняться 11 травня, але скасовані всі заходи не будуть.

"Буде дозволено прогулюватися парками, скверами і зонами відпочинку. Почнуть працювати заклади роздрібної торгівлі непродовольчими товарами, крім зон харчування і дитячих зон в ТРЦ. Почнуть працювати заклади харчування на винос і літні майданчики ресторанів і кафе. Також ми дозволимо тренування спортивних команд на відкритих базах . Ми даємо можливість працювати нашим аудиторам, стоматологам, юристам, адвокатам, нотаріусам, перукарням і салонам краси", - сказав міністр.

Тим часом у відомстві зазначили, що в парках і скверах повинні бути облаштовані туалети. Також мають з'явитися зони з наявністю рідкого мила і антисептиків на вході в зону відпочинку. При цьому забороняється проведення організаційних заходів, а також робота атракціонів.

В парки і сквери можна приходити групами, які не перевищують три людини. Також заборонені зони для індивідуальних пробіжок і занять спортом з дотриманням належного соціального дистанціювання і правил, встановлених адміністрацією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні було прийнято рішення продовжити карантин до 22 травня, але деякі заклади працюватимуть в умовах обмежувальних заходів вже з 11 травня.