RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Одесі сімейна династія копів займалася викраденням елітних авто: фото затриманих

У четвер, 7 травня, бійці спецпідрозділу КОРД і співробітники одеського карного розшуку затримали двох викрадачів елітних автомобілів, один з яких в минулому служив в поліції. Ще один учасник схеми - діючий поліцейський.

Як повідомляє "Апостроф", про це пише "Думська" з посиланням на власні джерела в прокуратурі.

Злочинці спеціалізувалися на викраденні автомобілів Toyota, Lexus і BMW.

Один з них в минулому служив в поліції, в карному розшуку Біляївки, звільнився у званні майора поліції. Другий затриманий - 31-річний раніше судимий чоловік.

Всього в схемі брало участь шість чоловік. Обов'язки були чітко розподілені: організатори планували викрадення, підбирали ключі та електронні пристрої для злому авто, двоє їхніх спільників викрадали машини. Ще двоє заздалегідь підбирали місця відстою крадених авто.

Оперативники задокументували майже десять викрадень з початку 2019 року. Під час обшуків у членів угруповання було виявлено специфічне електронне обладнання та викрадені машини, запчастини від розібраних автомобілів, а також боєприпаси для автомата і пістолета.

Затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Як повідомили джерела в прокуратурі, разом з одним з організаторів - колишнім майором поліції - попалися його сини: старший - діючий поліцейський (старлей), молодший - безробітний.

Як повідомляв "Апостроф", 26 лютого в Рівному підліток викрав маршрутне таксі, його затримали біля ринку. У салоні з ним знаходилися ще троє пасажирів, з яких він нібито навіть взяв гроші за проїзд.