RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Києві зламали кабінет заступниці міністра: фото та деталі "загадкової" історії

У Києві невідомі зламали робочий кабінет заступниці міністра юстиції Ольги Оніщук.

Про це сама Оніщук написала у Facebook.

"Черговий "привіт" від рейдерів та осіб, які допомагали їм у здійсненні злочинних намірів, отримала я сьогодні. У мій робочий кабінет навідалися непрохані "гості" (хоча і не голуби, але напакостити встигли), які навіть не приховували слідів своєї присутності (замки у дверях спиляли та замінили ригелі, залишивши серцевину!). І я не виключаю, що, можливо, залишили інші візитки та "сюрпризи" на пам'ять, щоб тримати мене в страху та постійній напрузі", - повідомила вона.

Оніщук подала відповідну заяву про вчинення кримінального злочину в поліцію.

"Зараз з'ясовуються всі обставини цього "візиту", перевіряємо приміщення на наявність вибухівки та отруйних речовин", - додала заступник міністра.

Як повідомила Оніщук виданню "Цензор.нет", злочинці потрапили в кабінет через балконні двері, піднявшись по пожежній драбині. На поверх їх пустила людина, яка мала туди доступ. З огляду на те, що там встановлені електронні замки, за попередньою версією, такий доступ міг мати у своєму розпорядженні хтось із співробітників міністерства.

Оскільки зі зворотного боку дверей був вставлений ключ, злочинці, очевидно, використовували болгарку або інший інструмент, щоб спиляти ригелі. Спиляні ригелі вони забрали, поставивши нові.

Поліція не знайшла ні вибухівки, ні отруйних речовин в кабінеті Оніщук, з кабінету нічого не зникло.

"Було видно, що зловмисників зацікавив мій робочий ноутбук з точки зору отримання з нього інформації", - повідомила заступник міністра.

Відповідаючи на питання про те, хто міг таким чином "передати їй привіт", чи був він від рейдерів, Оніщук сказала, що назвати конкретного замовника не може.

"Це може бути хто завгодно, наприклад, ті, хто контролював систему, яку ми ламаємо. Ми знаємо, що це була серйозна розгалужена система, яка працювала по всій території України. Починаючи від "чорних" комунальних підприємств, які займалися не реєстрацією, а виконували злочинні дії, закінчуючи іншими особами, які робили вигляд, що вони нічого не порушують, але стояли за всім цим", - сказала вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр юстиції України повеселив мережі дивними фото.

Також раніше міністр юстиції став героєм забавної фотожаби після дивного поста.