RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Чехії висунули звинувачення проти двох найманців Кремля, які воювали на Донбасі

У Празі (Чехія) висунули звинувачення громадянину Чехії та громадядину Білорусі, який проживає в цій країні, як терористам за участь в бойових діях проти України на Донбасі.

Про це написав у Facebook посол України в Чехії Євген Перебийніс.

"Прокурор Праги Марек Бодлак повідомив про висунення звинувачення громадянину Чехії та громадянину Білорусі, який постійно проживає в Чехії, по ст. 311 Кримінального кодексу "терористичний акт" за участь в бойових діях проти України на Донбасі. Обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 20 років", - зазначив посол.

За інформацією чеських ЗМІ, мова йде про 40-річного громадянина Білорусі, який брав участь в бойових діях на Донбасі в 2014-2016 роках. Зараз він знаходиться у чеській в'язниці за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Його справу розглядатиме суд Праги.

Що стосується громадянина Чехії, то він приєднався до російських окупаційних сил на сході України взимку 2015-2016 років. Розгляд у цій справі почнеться 1 липня в обласному суді в місті Чеське Будейовіце.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд в Дортмунді (Німеччина) засудив вихідця з Киргизстану з німецьким паспортом до двох років умовно за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків.