RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Спалах коронавірусу в ЗСУ: нові сумні дані

Станом на 31 травня в рядах ЗСУ підтверджено 118 випадків захворювання COVID-19, чотири людини померли від ускладнень коронавірусної інфекції.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці "Командування Медичних сил Збройних Сил України".

Відзначається, що за час пандемії одужали 111 хворих на COVID-19 військових. На ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебуває 453 особи. За минулу добу зареєстровано 12 нових випадків захворювання.

"На жаль, в Збройних Силах України зафіксовано четвертий летальний випадок від коронавірусу. Так, в зв'язку з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2 30 травня помер працівник Збройних Сил України (Чернівецька область)", - йдеться в повідомленні.

Чоловік захворів 22 травня, 27 травня його госпіталізували. Однак врятувати його життя медики не змогли. За наявною інформацією крім гострої респіраторної хвороби COVID-19, у нього були були супутні захворювання.

"Аналіз захворювань серед військовослужбовців і цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється при епізодичних зустрічах з близькими людьми (друзями і рідними), що не входять в коло осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або живете разом. Не піддавайте себе і свою сім'ю небезпеці зайвими контактами. Залишайтеся вдома", - резюмували в командуванні медсилами ЗСУ.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 31 травня в Україні виявлено 468 нових випадків захворювання на коронавірус. Всього в країні за час пандемії заразилися 23 672 особи.