RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Відчував, що вмирає: спливли нові деталі загибелі медика від коронавірусу під Львовом, фото

У місті Сокаль Львівської області від коронавірусу помер старший фельдшер підстанції екстреної медичної допомоги Роман Кріль, з'явилися сумні подробиці про його останні дні.

Про це повідомляє "Сегодня".

Роман Кріль більше 40 років віддав медицині і мав славу одного з найбільш шанованих медиків у Львівській області. COVID-19, найімовірніше, "підхопив" під час одного з виїздів до пацієнтів. Від нього заразилася і його дружина, теж медик.

"Мій чоловік був найкращим. І чоловіком, і батьком, і дідом, і фельдшером. Свою хворобу вважав серйозною, беріг себе, але були пацієнти, які, викликаючи швидку, не говорили правди про свої симптоми. Бригада мого чоловіка працювала в масках і рукавичках, але не в такому захисті, в якій потрібно їхати до "ковідним" пацієнтам. тобто для таких пацієнтів є спецбригади ", - говорить вдова фельдшера Марія Кріль.

За її словами, хвороба у її чоловіка протікала дуже стрімко.

"Десь 25 числа у нього піднялася температура до 38,5. Ми запідозрили недобре, були призначені антибіотики. Потім чоловік на своїй машині з'їздив і зробив КТ. Дослідження показало наявність пневмонії з підозрою на COVID-19. Пізніше з'ясувалося, що тест на коронавірус - позитивний. Чоловік був госпіталізований, пізніше був направлений в пульманологіческій центр. Він був у свідомості до останнього дня. з вівторка почав прощатися з усіма, з дітьми, відчував ... Помер чоловік через тиждень, 31 травня. "Згорів" за тиждень", - розповіла жінка.

Сама ж жінка не захворіла COVID-19, а тільки була інфікована.

"То була легка ступінь. Але не було ані температури, ані інших симптомів. Сьогодні мені подзвонили і повідомили, що мій тест - негативний", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу зафіксовано значно більше число нових випадків коронавірусу, ніж в попередні дні, - 588.