RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Поверніть Україну: шахтарі на Донбасі пригрозили бойовикам "переворотом", фото

Шахтарі на окупованій частині Донбасу пригрозили бойовикам "переворотом".

Про це повідомляє Telegram-канал "Донбаський кейс".

"Все більше і більше інформації говорить про те, що страйки на шахтах "Никанор-Нова" та "Комсомольська" - це тільки початок. Причому крім чисто економічних вимог незабаром цілком можуть прозвучати і політичні", - наголошується в повідомленні.

Заборгованість шахтарям обіцяли виплатити, але дві третини тарифної ставки від її колишнього розміру як були, так і залишилися, а якщо порівнювати з часами України, то це взагалі ніщо.

"Ось і почалися "бурління" серед шахтарів, а особливо їх сімей, які цілком можна назвати "ностальгією" по не таким вже й далеким часам. Основний їх зміст керівництво "республік" не порадує: при Україні було краще та чи не помилилися ми в 2014 році, голосуючи за "народні республіки", в яких від цього слова тільки одна назва", - йдеться в повідомленні.

Це явище вже стає настільки масовим, що починає нагадувати якийсь флешмоб в соціальних мережах.

Така ситуація склалася через те, що внаслідок реструктуризації у так званій "ЛНР" закриваються всі неприбуткові шахти (їх 23).

Одним з наслідків "силового вирішення" під час страйку в Антрациті стали вперше висунуті політичні вимоги.

"Так і до загального страйку або чого серйозніше недовго. Тим більше, що люди масово навчилися користуватися VPN і відвідуваність сторінок, які висвітлюють події на шахті, тільки збільшилася", - повідомляє Telegram-канал.

Крім того, в "ЛНР" з'явилися "народні месники", які обіцяють заступитися за права шахтарів. Якась сила, яка називає себе "Комітет визволення Донбасу", написала відкритий лист голові "ЛНР" Пасічнику з вимогою вирішити проблеми гірників, які продовжують залишатися без засобів до існування та піддаються незаконним утискам.

У листі йдеться, що "в разі ігнорування вимог гірників народ Донбасу буде змушений перейти до рішучих дій".

Детальніше про протести шахтарів на окупованому Донбасі читайте в інтерв'ю "Апострофу" представника омбудсмена в Луганській та Донецькій областях Павла Лисянського.