RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вила від болю та крутилася на ліжку: в Луцьку дівчинка померла в лікарні на руках у батьків

У Луцьку померла 5-річна Віка Смаль, в халатності підозрюють медиків.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Обозреватель".

11 червня дівчинка відчула себе погано. З ранку вона була на заняттях танцями. Потім батьки помітили стомленість дочки, але списали на спеку. Однак до вечора у Віки піднялася температура до 37,4, а на наступний день вже ввечері було 39. Батьки викликали швидку.

Лікар приїхала, прослухала легені, але нічого не виявила. Оскільки температура була під 40, вона порадила відвезти дівчинку в лікарню.

Віку поклали у Волинську обласну інфекційну лікарню в Луцьку. Почали колоти антибіотики. Оскільки були вихідні, то за два дні дівчинку встигли оглянути чотири чергових лікаря. Мама бачила, що доньці ставало все гірше. Її мучили болі в животі.

Білки очей у дівчинки стали жовтими. Спочатку Віка терпіла і тільки стогнала від болю, а потім почала вити. Медики сказали, що це високий ацетон і потрібно давати дитині більше пити.

За весь час ніхто не запропонував зробити дитині рентген.

І тільки четвертий черговий лікар, жінка, звернула увагу на стан Віки. Вона перша подивилася результати аналізів і сказала, що у дитини погані печінкові проби, підвищений білірубін.

У Віки вже були проблеми з печінкою, відмовляли нирки, сеча була темно-коричневою, а потім і зовсім вона не могла сходити в туалет.

Тільки в понеділок, коли лікарі зрозуміли, що з дитиною відбувається щось не те, викликали хірурга з обласної дитячої лікарні. Він сказав терміново зробити рентген легенів. На ньому виявилося, що у Віки легені серйозно пошкоджені.

Але навіть тоді лікарі не бачили підстав переводити її в реанімацію. І вже в другій половині дня, коли мама знову стала просити подивитися дитину, медики терміново її відправили туди.

"Нам тоді сказали, що стан важкий, надії немає. У легенях доньки вже була кров. Їй дали кисневу маску, а потім підключили до ШВЛ. Вона вмирала у мене на руках, вона задихалася, я бачила її судоми, пальчики жовтіли, а нігті стали синіми", - сказала мама дівчинки.

У вівторок в лікарні повідомили, що дівчинка померла.

Результат ПЛР-тесту на коронавірус виявився негативним.

У висновку про смерть говориться, що дівчинка померла від двосторонньої пневмонії.

У Волинській обласній інфекційній лікарні стверджують, що проведуть внутрішнє розслідування. Однак зазначають, що перебіг хвороби у Віки був стрімким, а симптомів пневмонії у вигляді кашлю не було, тому рентген не зробили відразу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Запоріжжі сталася жахлива трагедія в нелегальному дитсадку - там померла маленька дівчинка, якій раптово стало погано.