RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Польщі затримали українку при спробі серйозного злочину

У Польщі 32-річну українку підозрюють в підпалі торговельного центру в Ґданську. Жінку арештували на три місяці, їй загрожує 10 років ув’язнення.

Про це повідомляє Польське радіо.

"У здійсненні підпалу торговельного центру Przymorze в Ґданську підозрюється 32-річна українка. Жінку затримали та висунули їй звинувачення за п’ятьма пунктами. Завдані нею збитки становлять майже півмільйона злотих. Пожежа сталася минулої середи близько 3 години ранку. У гасінні пожежі взяли участь три пожежні підрозділи", - йдеться у повідомленні.

Польські слідчі стверджують, що жінка облила бензином вхідні двері та підпалила їх. Після цього швидко увімкнулася протипожежна система, в результаті чого затопило частину магазинів на першому поверсі і спричинило великі збитки.

Старший аспірант поліції Гданська Каріна Камінська розповіла, що перед скоєнням підпалу жінка вчинила два інші злочини в цьому ж торговельному центрі.

"32-річна жінка двічі на території крамниці намагалася здійснити пограбування. Жінка не платила за товар, а після того, як проходила лінію кас, застосувала насильство до охоронця, який втрутився в цю ситуацію. Жінка погрожувала йому та ображала його через його етнічне походження", - повідомила вона.

Як вказано, жінку арештували на три місяці. Їй загрожує до 10 років ув’язнення.

Як повідомляв "Апостроф", в Польщі підпалили хостел, де жили 12 осіб, більшість з них заробітчани з України.