RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Аваков пояснив дивні дії силовиків під час захоплення луцького терориста

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів навіщо силовики штурмували автобус із заручниками в Луцьку, коли терорист Максим Кривошей вже здався і був затриманий, що було видно на відео, яке користувачі соцмереж назвали дивним і активно обговорювали.

Про це він розповів в ході свого візиту до Миколаєва 22 липня, пишуть НікВесті.

За його словами, на момент затримання терориста передбачалося, що в автобусі із заручниками можуть перебувати його спільники або ж там могла бути закладена вибухівка.

"Все, що вчора було, відбувалося протягом 11 годин. Вам важко зрозуміти всю картинку, тому що ви бачили тільки ті фрагменти, які ми вам давали, або ви спостерігали в ЗМІ. Ми домовилися з терористом, що він вийде, здасться, покаже вільні руки, його зустріне переговорна група, зафіксує в наручники. Потім під'їжджає група СБУ. Ми не були впевнені до кінця, чи немає його спільників в автобусі, чи немає ситуації, за якої автобус може вибухнути. Тому СБУ зіграла повністю за правилами. Такі правила. Вони можуть виглядати для вас зайвими, але так треба було діяти", - сказав Арсен Аваков.

Як писав "Апостроф", в мережі затримання луцького терориста почали висміювати фотожабами. Картинки почали викладати вранці 22 липня. Багато з них виглядають досить забавно і збирають багато лайків і коментарів.