RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

З України хотіли вивезти унікальні ікони зі справжніх перлин

З України хотіли вивезти старовинні ікони з натуральних перлин.

Про це повідомляє Владислав Абдула, прес-секретар управління СБУ в Харківській області, на своїй сторінці в Facebook.

За версією слідства, місцевий житель скуповував ікони по всій країні. Він підшукував покупців за кордоном через Інтернет, після чого поштою незаконно переправляв цінності за межі України. Намагаючись уникнути відповідальності, контрабандист ховав ікони всередині комп'ютерної техніки, а поштові відправлення здійснював від імені підставних осіб.

В рамках кримінального провадження слідчі СБУ тільки протягом липня задокументували два факти відправки зловмисником міжнародних посилок в Сполучені Штати Америки зі старовинними іконами з натуральних перлин. Правоохоронці заблокували ці відправлення і вилучили ікони.

Фото: Владислав Абдула, прес-секретар управління СБУ в Харківській області

За попередніми висновками експертів, вилучені з відправлень ікони представляють культурну цінність і мають історичне значення.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта кримінального провадження в Харкові оперативники вилучили близько 200 підготовлених до контрабанди старовинних ікон та докази злочинної діяльності.

Фото: Владислав Абдула, прес-секретар управління СБУ в Харківській області

Організатору контрабандного каналу оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

Як писав "Апостроф", в Києві виявили на лавці підозрілий рюкзак , на місце викликали вибухотехніків.