RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

У МВС розкрили деталі ліквідації "полтавського терориста"

"Полтавський терорист" Роман Скрипник, виявлений вночі в ході поліцейської спецоперації, погрожуючи гранатою знову взяв у заручники поліцейського, але був застрелений бійцями КОРДА.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"01 серпня, близько 02.00, на околиці селища Опішня Зіньківського району під час проведення розшукових заходів щодо розшуку Скрипника, в один з нежитлових будинків зайшов начальник Зіньківського відділення Гадяцької відділу поліції капітан поліції Гума і виявив злочинця. Далі Скрипник, погрожуючи гранатою, взяв в заручники поліцейського ", - написав Геращенко.

Він зазначив, що у співробітника поліції з собою була табельна зброя.

З метою затримання зловмисника ввели в дію спеціальну поліцейську операцію "Грім".

"Злочинець був ліквідований співробітниками поліцейського спецназу КОРД точним пострілом. У заручника було три секунди для того щоб відскочити від місця вибуху гранати. Він залишився живий і неушкоджений", - підкреслив Геращенко.

Геращенко окремо відзначив, що у злочинця була можливість здатися поліції і залишитися живим, але він нею не скористався.

Нагадаємо, в Полтаві 23 липня зранку була розпочата спецоперація із затримання підозрюваного в незаконному заволодінні транспортним засобом, який, намагаючись уникнути відповідальності, вчинив опір, погрожував співробітникам поліції гранатою РГД-5 і взяв працівника карного розшуку в заручники.

Після переговорів зловмисник відпустив взятого в заручники поліцейського в обмін на начальника Управління карного розшуку Головного управління Нацполіціі України в Полтавській області Віталія Шияна, зажадав автомобіль і вирушив на ньому разом з новим заручником в сторону виїзду з міста, після чого їздив по дорогах Решетилівського району Полтавської області .

Після зловмисник, який захопив заручника і залишив місто на наданому йому правоохоронцями автомобілі, посеред дороги покинув автомобіль і зник в лісопосадці.

Як писав "Апостроф", в поліції просять громадян ні в якому разі самостійно не затримувати і не переслідувати "полтавського терориста" Романа Скрипника.