RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У порту Одеси знайшли небезпечний вантаж - схожий на той, що вибухнув в Бейруті

У мережі опублікували інформацію про те, що на одному з причалів порту "Південний" в Одесі під відкритим небом зберігається 10 тисяч тонн нітрату амонію, а це втричі більше того, що вибухнуло в Бейруті. Небезпечний вантаж ймовірно знаходиться біля арештованого судна TRUMP D.

Про це повідомив адвокат Денис Шкаровський, якого цитує "Думська".

"Тепер можу з упевненістю сказати: якщо пожежа трапиться в "Південному", Бейрут здасться вибухом автомобіля в порівнянні з можливими наслідками", - пише Шкаровський.

Кореспондент видання побував з репортажем в порту "Південний" і підтвердив, що якісь мішки дійсно лежали на причалі.

В адміністрації порту пообіцяли в письмовому вигляді після отримання запиту прояснити долю небезпечного вантажу.

"Ми не можемо дати відповідь в телефонному режимі, тому що є нюанси, - пояснив начальник адміністрації Максим Широков. - Який вантаж? Де і як він зберігається? У Бейруті вантаж зберігався неправильно. Це була аміачна селітра з сульфатною добавкою, яка здетонувала. А є сільськогосподарське мінеральне добриво. Всі ці нюанси відіграють дуже важливу роль і вимагають уточнення. Загалом, пишіть запит ".

Нагадаємо, 4 серпня в Бейруті (Ліван) близько порту відбулося відразу кілька вибухів . Гуркіт від них було чути на відстані 20 кілометрів від міста. Вибух стався в місці розміщення складів в порту Бейрута.

В уряді Лівану повідомили, що потужний вибух в Бейруті викликали 2750 тонн аміачної селітри, що протягом шести років зберігалися в столичному порту без належних заходів безпеки. Власник судна Rhosus (прапор Молдови) російський бізнесмен Ігор Гречушкін з Хабаровська кинув судно разом з командою в Бейруті восени 2013 року.