RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Під Вінницею загинули два учасники АТО: що про них відомо

5 серпня вночі під Вінницею в ДТП загинули двоє учасників АТО.

Про це повідомляє прес-служба поліції Вінницької області.

Трагедія сталася в місті Гайсин приблизно о 02:50. Там на вулиці 1-го Травня зіткнулися вантажівка Mercedes і легкового авто ВАЗ 2108. В результаті загинули 32-річний водій і 34-річний пасажир легковика.

За попередньою інформацією слідства, автомобіль ВАЗ під керуванням жителя Хмельницького району з пасажиром з Чернівецького району, виїхав на смугу зустрічного руху, внаслідок чого сталося лобове зіткнення з вантажівкою.

За кермом вантажного транспортного засобу перебував 35-річний житель Рівного. Він рухався в напрямку Вінниці. В результаті аварії чоловік не постраждав.

Транспортні засоби поміщено на штрафмайданчик. Ведеться слідство, встановлюються обставини і причини аварії.

За даним фактом слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання до восьми років позбавлення волі.

Як пише Vlasno.info, в аварії загинули Юрій Кулаков і Богдан Поліщук.

"Юрій Кулаков був бійцем 59-ї окремої мотопіхотної бригади А1619. Пішов на війну добровольцем. Брав участь у бойових діях з 2018 року. Він воював в гарячих точках, не раз дивився смерті в обличчя, а помер на мирній землі", - відзначають на Facebook-сторінці Чернівецької районної державної адміністрації.

Про нього в рідному селі відгукуються, як про хорошу і світлу людину. У Юрія залишився неповнолітній син.

Фото: Юрій Кулаков

Богдан Поліщук пішов на контрактну службу до лав Збройних Сил України в лютому 2018 року.

"Призвали його з Крижопільського військкомату, більше двох років був в зоні АТО/ООС, потім повернуся на ротацію в Гайсин в 59 бригаду, в "учебку". Був не в казармовому положенні, а разом з товаришами по службі знімав квартиру", - розповів сільський голова Качанівки Сергій Ратушний.

За його словами, за кермом "дев'ятки" був Поліщук, але про причини аварії поліція не розповідає. У Богдана залишилася маленька дитина.

Обох ветеранів АТО поховали в рідних селах 6 серпня.

Як повідомляв "Апостроф", 10 лютого біля села Соловичі Волинської області сталася ДТП: в ній загинув учасник АТО Артур Зектер.