RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Військовий літак дивом не вибухнув на трасі "Київ-Чоп": могли загинути сотні

Приземлення українського винищувача на міжнародній трасі "Київ-Чоп" могло стати трагедією з великою кількістю жертв.

Про це повідомляє видання "Радіо Трек".

Нагадаємо, інцидент стався на дорозі, яку переобладнали під злітно-посадкову смугу. Машини в цей час пустили в об'їзд, коли військові на винищувачах проводили навчання.

Однак один винищувач під час приземлення зніс дорожній знак і піднявся з ним в небо.

За даними джерел видання, літак зайшов на посадку значно раніше, ніж було заплановано. Він відпрацьовував так звану "симуляцію приземлення". Йому треба було торкнутися шасі дорожнього покриття і відразу злітати.

"Зайшовши на посадку раніше, винищувач майже влетів у дорожній відбійник. А це вже набагато страшніше, ніж труба знака. За приблизними підрахунками до відбійника залишалося 20 см. Трагедія могла відбутися миттєво...", - йдеться в повідомленні.

На той момент у винищувача було дві бойові ракети, а в баках залишалося 4 тонни пального. Якби паливо вибухнуло, то загинули б всі, хто знаходився на невеликій відстані. А в цей час уздовж траси за навчаннями спостерігало багато людей. Місцеві жителі прийшли навіть з дітьми.

Відомо, що військова прокуратура в процесі порушення кримінальної справи.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні Дня Повітряних Сил 204 Севастопольська авіаційна бригада отримала модернізований винищувач МіГ-29, який пройшов перший ремонт на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі.