RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

У Херсоні батьки довели до виснаження трьох дітей: подробиці і фото

У Херсоні 25-річна мати довела до виснаження трьох своїх дітей - малюки потрапили в лікарню у важкому стані з дефіцитом ваги і супутніми захворюваннями.

Про це пише "Новий день".

Стан 3-річної дівчинки і її 5-річного брата на момент надходження до лікарні медики розцінили як важкий, а 6-місячного хлопчика - середньої тяжкості. У малюків гострий гастроентероколіт, гемаколіт, дефіцит ваги, а у немовляти ще й запущений атопічний дерматит.

При цьому причина, з якої діти в такому стані, не зовсім зрозуміла. Їхня мати не зловживає алкоголем, а батько двох молодших дітей живе з ними. Щоправда, чоловік перебивається тимчасовими заробітками. Мати ж отримує виплати на дітей.

Як розповіли в службі у справах дітей Корабельного району Херсона, сім'ю не раз перевіряли, змушуючи наводити порядок в домі. Вони живуть в орендованій квартирі і на днях в службу надійшла інформація, що вже півроку сім'я не платить за оренду житла - 600 гривень на місяць, і власниця може її виселити.

"Швидку" викликала мати малюків, коли у одного з хлопчиків з'явився кривавий пронос. Медики побачивши інших дітей, зрозуміли, що їм теж необхідна медична допомога. Їх усіх госпіталізували разом з мамою. Організм дітей в перші дні елементарно не сприймав нормальну їжу, зараз їх трохи вигодували.

Найближчим часом збереться комісія, яка буде вирішувати питання про позов до суду про позбавлення батьківських прав матері на всіх трьох дітей. Медики стурбовані, що якщо малюків, яким необхідно посилене харчування, повернуть в сім'ю, наступного разу їх можуть просто не врятувати.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Києві поліція врятувала 6-річну дівчинку від насильства матері. Жінка морила дитину голодом і не пускала в школу.