RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Він постійно викручувався: під Тернополем вбивця 21-річної дівчини втік після оголошення вироку, фото

Винуватець смертельної ДТП, яка сталася в Тернопільській області, після вироку суду, за яким його було засуджено до семи років позбавлення волі, безперешкодно виїхав за кордон, його розшуком буде займатися Інтерпол.

Про це стало відомо з сюжету ТСН.

Трагедія сталася за день до Різдва 2018 року. Водій автомобіля на пішохідному переході на смерть збив 21-річну студентку Мар'яну Якимчук, яка поверталася з Тернополя додому на свята. Однак, вийшовши з автобуса, на пішохідному переході її збила машина.

Мати загиблої Галина Якимчук розповіла, що під час судового процесу, який тривав три роки, винуватця ДТП, постійно викручувався.

"Не з'являвся на засідання. Говорив, що не винен. Спочатку говорив, що винна слизька дорога, і експерт з Тернополя це підтвердив, а потім ми домоглися, щоб експертизу робив фахівець з Києва, і той все спростував. Ми пройшли через суди всіх інстанцій і довели, що саме ця людина винна в тому, що не стало моєї дитини", - розповіла вона журналістам.

В кінці-кінців суд засудив його до 7 років позбавлення волі, але в той же день, почувши вирок, він втік до Польщі.

За словами жінки, водій, який збив студентку, заробляє тим, що возить людей на заробітки до Польщі

"Може, скористався якимись знайомствами і перетнув кордон", - припустила жінка.

Прес-секретар прокуратури Тернопільської області Леся Гурецька повідомила, що засудженого не взяли під варту в залі суду, оскільки на момент винесення вироку, він перебував на волі під заставою. За її словами, без рішення суду взяти під варту підозрюваного не могли.

"Згідно з ч.1 ст. 535 КПК України судове рішення апеляційної інстанції звертається до виконання в органи Нацполіціі не пізніше, ніж через 3 дні з моменту оголошення рішення. Таким чином, в той час не можна було застосувати інший запобіжний захід, тобто взяти під варту особу, оскільки остання вже перебувала під запобіжним заходом у вигляді застави ", - пояснила вона.

За словами Галини Якимчук, в карному розшуку їй повідомили, що готують документи для розшуку втікача через в Інтерпол.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві суд засудив до трьох років позбавлення волі насильника, який нападав на жінок у вбиральнях столичних ТЦ.