"Загальмувала" в дерево: скандальну київську суддю оштрафували за п'яну їзду і позбавили прав

У вівторок, 12 жовтня, Оболонський районний суд Києва визнав винною скандальну суддю Світлану Колегаєву в управлінні автомобілем в стані сп'яніння під час ДТП 21 липня.

Про це повідомляє Watchers.Media.

Колегаєва, відома своїми п'яними витівками на дорозі, перебуваючи за кермом Audi, вилетіла з проїжджої частини, збила стовп і "загальмувала" в дереві. При цьому автомобіль ледь не збив пішоходів. Порушниця відмовилася від перевірки на алкотестери, але була не проти огляду у лікаря-нарколога.

У відповіді патрульної поліції на запит журналістів говориться:

"Результат медичного огляду, який проводився з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції в КМНКЛ "Соціотерапія" підтвердився відповідним висновком".

Світлана Колегаєва не з'явилася на засідання суду 12 жовтня, що не завадило органу правосуддя розглянути матеріали справи та прийняти рішення про визнання її винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Правопорушницю оштрафували та позбавили водійських прав.

Раніше Оболонський райсуд Києва щодо цієї аварії вже визнав Колегаєву винною за статтею 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинили пошкодження вулиці) та оштрафував її на 850 гривень.

Нагадаємо, відразу після скоєння ДТП суддя столичного суду пішла на лікарняний і не з'явилася на роботу.