RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

ДТП у Харкові: 16-річний підозрюваний йде всупереч рішенням суду

Всупереч рішенню суду, 16-річний винуватець недавньої резонансної ДТП зі смертельними наслідками в Харкові відмовився здати кров на аналіз.

Про це повідомив "Укрінформу" представник сторони постраждалих Ігор Черняк.

"Незважаючи на рішення суду про примусовий відбір зразків, у 16-річного підозрюваного у смертельній аварії на проспекті Гагаріна не вдалося взяти кров через його відмову", - зазначив Черняк.

За його словами, суд зобов’язав підозрюваного здати кров. Однак він зміг відмовитися від цього, оскільки в українському законодавстві немає нормативного акта, який регулював би процедуру можливого примусового забору зразків у подібних випадках.

"Ця відмова підтверджує раніше висловлену підозрюваним відмову від співпраці зі слідством. Це також відмова від каяття", - переконаний Ігор Черняк.

За словами представника постраждалих, повторна відмова від здачі зразків крові свідчить про те, що підозрюваний має на це причини. А сам факт цього може розцінюватися як навмисне невиконання рішення суду.

Водночас спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко стверджує, що експерти мали зразки сечі підозрюваного. За його словами, їхній аналіз показав, що підліток не перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

"Цього достатньо для слідства", – додав Чубенко.

Раніше ми також повідомляли про те, як днями підозрюваний у цій ДТП згадав важливу обставину.