RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Карпати завалило снігом: рятувальники попередили про серйозну загрозу

Через відлигу, а потім хуртовини та снігопади в Карпатах оголосили третій ступінь лавинної небезпеки.

Про це повідомляється на сторінці Чорногорського гірського пошуково-рятувального поста у Facebook. Автори публікації показали фотодинаміку погіршення погодних умов із 11 по 13 грудня на горі Піп Іван Чорногорський.

На знімку, опублікованому 11 грудня о 10:30, видно синє, практично безхмарне небо та засніжену гору, температура повітря -7°С, вітер західний, 4 м/с.

На фото 12 грудня о 10:30 спостерігається значне погіршення погодних умов. На горі Піп Іван Чорногорський хмарно, туманно (видимість до 50 м), температура повітря -7 ° С, вітер східний 12-14 м/с.

Станом на 11:30, 13 грудня на горі Піп Іван Чорногорський так само хмарно, спостерігається туман (видимість до 50м), температура повітря -4°С, вітер західний, 4 м/с.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій у своєму Telegram-каналі попереджає про третій рівень сніголавинної небезпеки 13-14 грудня 2021 року, у зв'язку із значним приростом снігу у високогір'ї Івано-Франківської області, горах Львівської та високогір'я Закарпатської областей.

Якщо людина опинилась у горах під час сходження снігової лавини, рятувальники рекомендують, насамперед намагатися залишатися спокійним та уникати паніки, що дозволить мислити тверезо. Почувши шум снігової лавини, що наближається, необхідно негайно сховатися за скелю, дерево, лягти на землю, вкрити руками голову, притиснути коліна до живота. А також спробувати зорієнтувати своє тіло у напрямку руху лавини та дихати через одяг.

Раніше ми писали, що синоптик прогнозувала в Україні 30-градусні морози.