RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Візьміть мене в полон, звільніть дітей: український генерал звернувся до окупантів Маріуполя

Генерал поліції В'ячеслав Аброськін звернувся до окупантів із пропозицією взяти його в полон, натомість – звільнити сотні дітей, які перебувають у підвалах Маріуполя.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"Сьогодні в повністю зруйнованому місті залишилося багато дітей, яких, якщо не врятувати зараз, вони загинуть найближчими днями, час уже йде на години. Звертаюся до російських окупантів - дайте можливість вивести дітей з Маріуполя, замість ще живих дітей пропоную себе", - написав він.

Аброськін заявив, що йому потрібно три дні в Маріуполі для збору дітей та організації їхнього вивезення. А на останньому блокпості під час зворотного проїзду з дітьми він пообіцяв здатися в полон рашистам.

Крім того, генерал зазначив, що він – саме та людина, яка включена до санкційних списків РФ, на яку було організовано замах і яка протягом чотирьох років, з 2014-2018 років, організовувала протидію проти російських окупантів на Донбасі.

"Моє життя належить мені одному, і я його пропоную в обмін на життя дітей, які ще залишаються в Маріуполі", - резюмував Аброськін.

Раніше ми писали, що в Маріуполі окупанти розкидали вибухівку під виглядом дитячих іграшок.