RU  UA  EN

Субота, 15 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

Росія розпочала битву за Донбас: актуальна карта наступу на фронтах

Повномасштабна війна з російськими окупантами триває в Україні вже 55 добу. Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися: на сході РФ йде в атаку, а на північному сході українські війська йдуть у контрнаступ.

Про це свідчать висновки аналітиків Інституту американського вивчення війни.

Вони зазначають, що Росія почала наступ у Донецькій та Луганській областях, щоб, як передбачається, досягти своїх декларованих цілей — вийти на їхні адміністративні кордони. Рубіжне, Попасну та Мар'їнку окупанти намагалися штурмувати за підтримки артилерії, а до цього обмежувалися невеликими атаками та обстрілами.

При цьому, за словами аналітиків, перша спроба не дала росіянам жодних територіальних завоювань. Ймовірно, наступ не буде успішнішим, ніж попередні. Все, чого, на їхню думку, може добитися армія РФ - обмежений успіх, або виснаження українських бійців.

Також карту боїв опублікували в Twitter.

Як писав "Апостроф", голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай розповів, що українська армія протягом 18 квітня на Луганщині та Донеччині відбила сім атак ворога. Ситуація складна, проте ЗСУ утримують лінію оборони.