RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Окупанти атакують на півдні та сході, розгорнувши нові ЗРК: зведення Генштабу на ранок 1 травня

Триває 67 доба повномасштабного вторгнення країни-терориста Росії на територію суверенної та незалежної України. Російське окупаціне військо продовжує вести активні наступальні дії у Східній операційній зоні та на півдні. Щоб наростити темпи наступу, росіяни перекидають до прикордонних з Україною районів зняте зі зберігання у Західному, Центральному, Східному військових округах РФ та північному флоті озброєння й військову техніку.

Про оперативну інформацію на ранок 1 травня щодо російського вторгнення повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Волинський та Поліський напрямки

Суттєвих змін у ситуації на зазначених напрямках не відбулося. Визначені підрозділи ЗС РБ продовжують прикриття кордону у Брестській та Гомельській областях. водночас зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України з Білорусі, а також здійснення загарбниками провокацій на зазначеній ділянці державного кордону України.

Сіверський напрямок

Підрозділи ворога здійснили обстріли позицій українських військ з території Брянської області.

Слобожанський напрямок

Продовжують авіаудари та вогневе ураження артилерією по Харкову. Окупанти проводять наступальні дії у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Також триває посилення ударного угрупування противника.

До визначених районів росіяни перемістили до 300 одиниць озброєння і військової техніки та прибуло близько тисячі мобілізованих осіб з терористичних угруповань так званих "ЛДНР". З метою протиповітряного прикриття наступаючих військ у чотирьох визначених районах противник розгорнув два зенітно-ракетних дивізіони озброєних ЗРК “Бук-М2” та ЗРК “Тор-М”.

Донецький і Таврійський напрямки

Російські окупаційні війська ведуть активні бойові дії уздовж усієї лінії зіткнення. Ворог намагається здійснювати авіаційні удари та вогневе артилерійське ураження позицій наших військ.

На Лиманському напрямку противник веде наступ у напрямку Кримки та Олександрівки.

На Попаснянському напрямку окупанти проводять штурмові дії на напрямку Новотошківське - Оріхове. Закріплюються на досягнутих рубежах. З метою недопущення маневру наших сил і засобів здійснюють їх блокування у визначених районах.

На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, ворог намагається прорвати оборону наших підрозділів на напрямку Оленівка - Новомихайлівка.

Південнобузький напрямок

Російські загарбники намагаються вийти а адміністративні межі Херсонської області та створити сприятливі умови для наступу на міста Миколаїв і Кривий Ріг.

Втрати ворога

За попередню добу підрозділами ППО уражено дев’ять повітряних цілей: два літака Су-25 та сім БпЛА. Водночас тільки в Донецькій та Луганській областях за минулу добу відбили дев’ять атак ворога, знищили вісім танків, одну артилерійську систему, двадцять чотири одиниці бойової броньованої техніки, одну спеціальну машину та п’ять автомобілів (два паливозаправники включно).

Як повідомляв "Апостроф", спецназ Нацгвардії України спільно з бійцями ЗСУ знищили пункт управління, військову техніку (понад 30 бронемашин) та особовий склад окупантів на Ізюмському напрямку.