RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Задовбуйте когось іншого: чиновник нахамив журналістці на питання про ситуацію у Сєверодонецьку

Журналістка Марина Шашкова, мешканка Сєверодонецька, який зараз зазнає руйнувань внаслідок обстрілів ЗС Росії, критикує місцеву владу за небажання допомогти людям дізнатися інформацію про родичів, що залишилися у місті.

Про це Марина Шашкова розповіла у Facebook.

За її словами, керівник Сєвєродонецької ВДА Олександр Стрюк відповів на прохання журналістки повідомити, чи все добре з людьми, які проживають у її кварталі, грубістю: "Задовбуйте когось іншого".

Марина Шашкова виїхала з Сєверодонецька, а її батько вирішив залишитись у місті, щоб допомагати мешканцям свого кварталу. Зв'язку з людьми у Сєвєродонецьку немає, місто також без води, світла та газу. Родичі дуже хвилюються за них, і журналістка намагалася отримати інформацію у Стрюка. Вона писала йому кілька разів, але чіткої відповіді не вдалося. Більше того, чиновник дорікнув журналістці за те, що вона не вивезла свого батька з міста.

Журналістка додала, що голова Луганської ОВ Сергій Гайдай "такий самий".

"Вони постійно кричали про евакуацію не тому, що дбають про людей та їхнє життя. А тому, що живуть за радянським принципом – “немає людини, немає проблем". Але у місті залишається 10 тисяч мешканців. І влада змушена щось на кшталт робити для них. Не тому, що вони відповідальні і переживають. А тому, що їм увесь час нагадують про цих людей родичі, що виїхали. Але владі це не подобається. І тому такі як Стрюк дозволяють собі так спілкуватися", - написала Шашкова.

Раніше "Апостроф" публікував фото із Сєвєродонецька - окупанти просто рівняють його із землею.