Бої за Сєверодонецьк продовжуються: зведення Генштабу на ранок 22 червня

Триває 119 доба повномасштабної російсько-української війни, у якій наші Збройні Сили змушені оборонятися від воєнних злочинців країни-терориста Росії. Російські окупанти продовжують завдавати авіаційних та ракетних ударів по цивільних об'єктах та іноді військових.

Про оперативну інформацію станом на ранок 22 червня щодо російського вторгнення повідомили в Генштабі ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

Підрозділи ЗС Білорусі зосереджені на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та охороні державного кордону.

Сіверський напрямок

Російські окупанти утримують до 3 БТГ та підрозділи повітряно-десантних військ в прикордонних районах Брянської та Курської областей, щоб демонструвати присутність. Ворог обстріляв з мінометів та ствольної артилерії райони населених пунктів Середина-Буда, Миропілля Сумської області, а також населеного пункту Грем’яч Чернігівської області.

Харківський напрямок

Окупаційне військо веде повітряну розвідку, щоб виявити позиції українських військ, а також проводить інтенсивні артилерійські обстріли українських позицій поблизу Харкова, Старого Салтова, Рубіжного та Чепіля. Ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Українка, Петрівка, Шевелівка, Базаліївка і Прудянка.

Слов'янський напрямок

Росіяни намагаються створити умови для відновлення наступу на Слов'янськ, здійснюючи регулярний вогневий вплив та штурмові дії. Також окупанти здійснили обстріли з РСЗВ неподалік Нової Дмитрівки, Осинівки, Курульки, Іванівки та Адамівки.

Донецький напрямок

Російське окупаційне військо зосереджує основні зусилля на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, щоб вийти на адміністративні кордони Луганської області. Також воно намагається встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, блокувати підрозділи Сил оборони в районах населених пунктів Борівське та Воронове.

На Бахмутському напрямку ворог перегрупував війська з метою посилення.

ЗСУ на напрямку Миронівка - Семигір'я відбили штурм у напрямку напрямку Вуглегірської ТЕС. Також зупинили наступ у напрямку Молодіжне - Катеринівка. Ворог був змушений відійти.

Краматорський, Авдіївський, Новопавлівський і Запорізький напрямки

Окупанти ведуть бойові дії, щоб скувати дії підрозділів Сил оборони та недопустити перекидання на загрозливі напрямки. Також вони обстріляли райони населених пунктів Андріївка, Новодонецьке, Стара Українка, Гуляйполе та завдав авіаційного удару поблизу Красногорівки.

Південнобузький напрямок

Ворог націлений недоспустити наступ ЗСУ, а сам активних дій не веде. Однак російські окупанти здійснювали вогневий вплив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Таврійське, Шевченкове, Киселівка, Квітневе та завдали авіаудару поблизу Білої Криниці.

Також російське окупаційне війська продовжує блокувати цивільне судноплавство та перебуває у готовності застосувати ракетне озброєння в акваторії Чорного моря, зокрема, там знаходяться шість носіїв крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

"Ударні групи українських штурмовиків та бомбардувальників, під прикриттям винищувачів, здійснюють авіаудари по ворожих позиціях. Ліквідовано близько 10 бойових броньованих машин, живу силу противника та знищено декілька складів боєприпасів. Успішно продовжує бойову роботу і наша артилерія", - наголосили в Генштабі.

Читайте також матеріал "Апострофа": Битва за острів Зміїний: важливі етапи протистояння. Обстріл вишок Бойка став новим етапом боротьби за острів Зміїний.