RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зливав ворогові позиції "Азова": зраднику дали 16 років в'язниці

Служба безпеки України викрила двох державних зрадників, яким Шевченківський районний суд Чернівців виніс тюремні вироки по 16 і 10 років за співпрацю з ворогом - з країною-терористом Росією.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Один із держзрадників - киянин, який до січня 2021 року передавав російським кураторам інформацію про місцерозташування корпусів добровольчого батальйону "Азов". Пізніше він виїхав у країну Близького Сходу й працював звідти на ворога дистанційно.

З початку повномасштабної війни російські куратори змусили держзрадника повернутися в України, щоб він міг розвідувати місця розташування резервуарів з пальним та дислокацію українських військових підрозділів у Чернівецькій області.

"За результатами одержаних даних ворог планував здійснити диверсії, у тому числі вибухи на об’єктах залізниці та логістичних складах. Проте зрадник був затриманий у Чернівцях співробітниками СБУ, а його спільник - у Чернігові", - додали в пресслужбі.

Державного зрадника та його спільника визнали винними у вчиненні злочинів: киянина засудили за державну зраду й участь у терористичній організації до 16 років позбавлення волі, а його спільника - до 10 років у в'язниці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ ліквідувала ботоферми в Україні, які дискредитували ЗСУ й виправдовували збройну агресію Росії.