RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Затримано екс-начальника СБУ Харківщини: шиють держзраду

Екс-керівника УСБУ Харківщини Романа Дудіна, якого за кілька днів до початку повномасштабної агресії РФ проти України звинувачували в потуранні діяльності прокремлівських політиків і перешкоджанні проукраїнським акціям, затримали і висунули підозру.

Про це інформує "Суспільне" з посиланням на двох джерел у правоохоронних органах.

За словами правоохоронців, Дудіна, що з кінця березня 2020-го до кінця травня поточного року очолював Службу безпеки України у Харківській області, підозрюють у державній зраді та залишенні місця служби.

Затримання відбувалося в одній з областей на заході України.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський звільнив Дудіна з посади після поїздки на Харківщину 29 травня. Тоді глава держави сказав, що посадовець "не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто". Інформацію щодо Дудіна перевіряло ДБР.

Нагадаємо, 17 липня Зеленський усунув з посад голову СБУ Івана Баканова та генеральну прокурорку Ірину Венедіктову й у своєму відеозверненні наголосив на злочинах проти нацбезпеки серед працівників силових структур України, зокрема Харкова та Херсона.