RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вивезли у невідомому напрямку: окупанти викрали гендиректора ЗАЕС

У п’ятницю, 30 вересня, російські окупанти викрали генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та вивезли його у невідомому напрямку.

Про це повідомляє прес-центр НАЕК "Енергоатом", цитуючи заяву президента державного підприємства Петра Котіна.

Відомо, що Ігор Мурашов був викрадений близько 16:00 дорогою від станції до окупованого Енергодару.

Російський патруль зупинив автомобіль гендиректора Запорізької АЕС, силоміць його затримав та із зав‘язаними очима відвез в невідомому напрямку. В "Енергоатомі" зазначають, що наразі немає інформації щодо місця перебування Ігоря Мурашова та його подальшої долі.

Читайте також: Загроза ядерної катастрофи на ЗАЕС: які завдання стоять перед Заходом і в чому проблема

Генеральний директор ЗАЕС є ліцензованою особою. Топ-посадовець, як попереджає "Енергоатом", несе головну та виключну відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС, а його викрадення створює небезпеку експлуатації найбільшогого атомного об’єкту у Європі.

"Вимагаю від російських військових, які контролюють Запорізьку АЕС, співробітників Росатому, які також незаконно перебувають на нашому ядерному об'єкті, припинити акти ядерного тероризму стосовно керівництва та персоналу ЗАЕС, негайно звільнити керівника станції, овернути його до виконання службових обов'язків щодо підтримки безпечної експлуатації Запорізької АЕС", - йдеться у заяві Петра Котіна.

Раніше ми розповідали, що на Запорізькій АЕС сталася нова НП.