RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

На Україну направлено десятки крилатих ракет: РФ збільшила кількість кораблів у Чорному морі

На 227 день повномасштабного російського вторгнення ситуація на півдні Україні залишається складною, але контрольованою - у Чорному морі 12 ворожих кораблів маневрує недалеко від Криму, 5 із них готові до застосування.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь" Збройних Сил України на Facebook-сторінці.

Зазначається, що на суднах розміщено 32 ракети,- зважаючи на любов росіян до сакральних дат, вони можуть бути випущені по Україні до Дня народження ворожого диктатора, 7 жовтня.

Читайте також: Більше зброї Україні та нові санкції проти РФ: у Європі завдали нового удару по Путіну

Протягом минулої доби, 6 жовтня противник намагався зупинити просування українських бійців у Херсонському та Миколаївському напрямку, проводив оборонні дії – протягом дня біло здійснено 3 бойових зіткнення.

"Спробу штурмових дій за напрямком Зелений Гай - Тернові Поди силами мотострілецького взводу за підтримки мінометів, танка та БМП було відбито, ворог з втратами відступив. Вихід диверсійно-розвідувальної групи та атака наших позицій ще одним мотострілецьким взводом за підтримки танка і БМП, також не мали успіху. Ворог був змушений ретируватися, зазнавши суттєвих втрат.", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, за допомогою реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів ворог обстрілював прилеглі до лінії бойового зіткнення територіальні громади, а також тилові райони, населені пункти, об'єкти критичної інфраструктури.

Також окупаційні війська застосовували безпілотні літальні апарати з метою уточнення положення ЗСУ та корегування вогню артилерії. Так, протягом дня було знищено 6 "розвідників" типу "Орлан-10" та один "Махаджер-6" в Бериславському і Миколаївському районах. Варто зауважити, по Миколаївщині та Одещині були випущені іранські дрони- камікадзе, усі їх знищили ППО.

Рашисти також обстріляли Нікопольський район - в двох територіальних громадах району є пошкоджені будівлі, на щастя, без жертв.

Українська авіація нанесла 7 ударів, зокрема по опорних пунктах, районахз осередження сил та засобів противника в Бериславському районі, по ворожих силах протиповітряноїоборони – в Каховському. У той же час, ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 3️47 вогневих завдань.

Таким чином ЗСУ знищили 105 рашистів, 8 танків, 18 крупнокаліберних гаубиць"Мста-С"та"Мста-Б", самохідну гармату "Піон", ще одну гармату-гаубицю 152-го калібру, 4 міномети, 1️5 одиниць авто-бронетехніки, 3️ склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах.Ще 6️ одиниць ворожої техніки, серед яких танки, бойова броньована машина, гаубиця та станція радіоелектронної боротьби - суттєво пошкоджені.

Раніше ми писали, що відомо про іранські дрони-камікадзе.