Ледве не загинув: на Львівщині офіцер побив солдата, який повернувся з війни.

У той час, як на Закарпатті троє працівників військової контррозвідки побили колишнього ректора академії СБУ генерала Віктора Микуліна, військовослужбовець Державної прикордонної служби Назар Матвіїшин став жертвою побиття з боку офіцера на полігоні у Львівській області, де розміщується його підрозділ.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Читайте також: Комбат ТрО у Чернівцях знущався з бійців: у чому ще звинувачують Олександра Марича

За інформацією видання, старша сестра солдата Марта Матвіїшин звинуватила у побитті капітана Івана Зазульчака. За цим фактом ДБР та військова прокуратура зареєстрували кримінальне провадження та розпочали розслідування.

"Сьогодні мій брат, солдат Матвіїшин Назар мало не загинув. Але сталося це не в найгарячіших точках, а на ротації, в яку він приїхав кілька днів тому", - написала у Facebook Марта Матвіїшин.

Вона стверджує, що Назар Матвіїшин потрапив до Львівського клінічного шпиталю ДПСУ 26 червня з діагнозом гострий апендицит, але під час операції лікарі виявили сильні ушкодження внутрішніх органів. Також у солдата виявили закриту тупу травму черевної порожнини, закритий розрив печінки, який спровокував внутрішню кровотечу, забій підшлункової залози, брижі тонкого і товстого кишківника.

"Мого брата побив його капітан Іван Зазульчак. За словами брата, це не поодинокий випадок, такі побиття відбуваються на постійній основі "для профілактики", - заявила Марта Матвіїшин.

Вона додала, що її брат пішов до армії добровольцем після початку війни. Його побили на полігоні на Сокальщині – наступного дня після того, як його підрозділ повернувся з фронту. За словами сестри, капітан побив солдата під час побутового конфлікту. Через побиття брата Марта Матвіїшин звернулася із заявою до правоохоронних органів.

Спікер військової прокуратури Західного регіону Юлія Шевченко повідомила, що за фактом побиття солдата відкрили кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією ч.5 ст.426-1 КК України (перевищення військовою посадовою владою або службовими повноваженнями). У справі проводяться невідкладні слідчі дії біля військової частини, опитуються свідки. Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Закарпатті затримали чоловіка, який продавав на органи дітей віком 1-2 роки до Європи.

Вас також може зацікавити:

На Волині офіцер по-звірячому побив пораненого солдата: фото і всі деталі скандалу

У Житомирській області офіцер ЗСУ побив строковика: відео та реакція командування

Загрожує серйозне покарання: офіцеру, який побив строковика під Житомиром, повідомили про підозру.