RU  UA

Бахмут під вогневим контролем ЗСУ, але штурмувати його ніхто не буде: що планують Сили оборони

Основне завдання Сил оборони України охопити по флангах Бахмут і відрізати весь російський окупаційний контингент, що знаходиться безпосередньо в місті. Тому найсерйозніші бої зараз відбуваються в районі Кліщіївки.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовослужбовець, голова ради резервістів сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Йде боротьба за трасу Бахмут - Горлівка: експерт оцінив розклад сил на полі бою

"Бої відбуваються по флангах міста Бахмут, сам Бахмут на даний момент перебуває під вогневим контролем. Питання вводу військ, коли там російський контингент, і питання прямих штурмів зараз не стоїть – просто захоплювати місто просто для того, щоб просто захопити і продемонструвати якусь політичну складову, того не вартує”, - наголосив Тимочко.

Він зазначив, що зараз у ЗСУ стоїть завдання по флангах охопити місто, відрізати весь російський контингент, який знаходиться безпосередньо у місті. Бої, як завжди, продовжуються більше в районі Кліщіївки.

"Росіяни намагаються тримати оборону. Питання Кліщіївки, Андріївки - це швидше їхнє розуміння того, що ми по південно-східному напрямку можемо, здійснивши прорив їхніх сил, збільшити абсолютні шанси звільнення Донецької області, що для них буде смертельним результатом. На східний напрямок були підтягнуті свіжі резерви росіян, і буда проведена ротація військ, але, як бачимо, на даному етапі результату немає. Тип паче, є вже повністю підтверджена інформація, що навіть частину десантників було перекинуто зі східного напрямку на південний, а на східний вони перекинули умовно лінійні з’єднання”, - наголосив Тимочко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройним силам України вдалося витіснити російських загарбників із Кліщіївки на Бахмутському напрямку та зайти до сусідньої Андріївки.

Вас також може зацікавити:

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Змусив тікати з поля битви: неймовірні кадри бою танка Leopard 2 з окупантами

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео