На Одещині 84-річний дід застрелив онука і закопав у дворі: подробиці трагедії, фото і відео

У селі Нерубайське Одеської області 84-річний дід застрелив з рушниці онука та закопав тіло у дворі. Після цього він понад місяць всім казав, що той пішов служити в ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП Одеської області.

Читайте також: У Києві чоловік застрелив двох товаришів по службі: стрілка вже затримали

Згідно з інформацією правоохоронців, наприкінці квітня під час сварки підозрюваний завдав потерпілому несумісні з життям вогнепальні поранення, закопав убитого на подвір'ї і понад місяць брехав усім, що той пішов служити в ЗСУ. Правоохоронці зібрали незаперечні докази та висунули 84-річному чоловікові звинувачення, яке направили до суду. За вчинене йому загрожує до 15 років ув'язнення. Правоохоронці викрили правопорушника у червні, як тільки довідалися про зникнення 41-річного мешканця села Нерубайське від його друзів. У ході пошуків було встановлено, що його вбито, і це зробив його дідусь.

"Родичі постійно конфліктували, і коли онук вчергове навідався до дідуся, між ними знову виникла сварка. В ході суперечки літній чоловік схопив свою мисливську помпову рушницю і двічі вистрілив в онука. Від отриманих поранень той загинув на місці. Щоб приховати сліди злочину, пенсіонер закопав небіжчика у яму, яка була підготовлена на подвір’ї для встановлення вітряка. А усім, хто питав за чоловіка, казав, що той збирався йти служити у Збройні Сили України, і, мабуть, таки пішов”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фігурант не відразу зізнався у скоєному, а лише коли поліцейські зібрали незаперечні докази. Він пояснив, що накопичив багато образи на онука, бо той постійно пиячив і виносив з дому майно.

"В ході досудового розслідування було проведено низку експертиз та інші слідчі дії. Зібравши докази та визнавши їх достатніми, слідчі районного відділення поліції під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині. Обвинувальний акт за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Правопорушник перебуває у слідчому ізоляторі. За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років", - додали у пресслужбі.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Одесі 13-річна дівчинка зістрибнула з 9 поверху багатоквартирного будинку.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві підлітки вчинили парне самогубство: фото та деталі трагедії

Трьох чоловіків у Чернігові засипало зерном: фото та всі деталі трагедії

Український підліток загинув у Польщі, рятуючи життя дівчини: подробиці трагедії