RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Збитки майже пів мільярда гривень: на митниці викрили співробітників, які "заробляли" на імпорті, фото

На Волинській митниці викрили угрупування, члени якого забезпечували незаконну мінімізацію митних платежів за певними схемами – вони завдали збитків країні на понад 475 млн грн.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Зазначається, що злочинну організацію викрили працівники НАБУ і САП у середу, 8 листопада.

За словами слідчих, упродовж періоду вчинення злочину, група під керівництвом колишнього працівника правоохоронних органів спільно зі службовими особами Волинської митниці здійснювала незаконне переміщення високоякісних товарів (таких як мобільні телефони, комп’ютерна техніка, одяг відомих брендів тощо) через міжнародний пункт пропуску "Ягодин".

Читайте також: Заробили $1,6 млн: на Харківщині викрили військкома і голову ВЛК, які видавали ухилянтам "білі квитки", фото

План передбачав маскування імпортованих цінних товарів за допомогою так званих "товарів-прикриття" зі значно меншою вартістю. Співробітники Волинської митниці, зокрема, забезпечували митне оформлення товарів без відповідних митних процедур, створювали фальшиві документи про проведення митних перевірок, подавали неправдиву інформацію в автоматизовану систему митного оформлення "Інспектор" та свідомо не здійснювали жодних заходів для зупинення злочинної схеми.

Про підозру повідомили десятьом особам, дії яких кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 2, 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Раніше ми писали, що ДБР повідомило про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП за фіктивне зарахування сімох місцевих футболістів та тренерів на службу до роти охорони.

  • Вас також може зацікавити:

Скандальний ексвійськком із Дніпра переписав на батька квартири та авто на мільйони гривень: подробиці справи

Ще один скандал із ТЦК: на Дніпропетровщині військком "заробив" 350 тисяч доларів, фото і відео

Маневрування не допомогло: ССО показали ефектні кадри знищення катера FPV-дроном