RU  UA

Буде складно: експерт озвучив прогноз на війну у другій половині зими

Друга половина поточної зими буде досить складною, росіяни спробують знову наступати на Україну та накопичують необхідний ресурс для цього.

Про це в ефірі "Апостроф" TV розповів військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ у 2014 - 2017 роках Владислав Селезньов.

Читайте також: Одна з найбільших пасток для росіян: ЗСУ перетворили плацдарм в Кринках на непробивний щит

"Кількість росіян на території України збільшується. Ворог здійснює передислокації військ. Тому ризики нових штурмів зберігаються. Друга половина зими буде досить буремною", - сказав Селезньов.

За його словами, на відміну від минулої зими ворог намагається концентрувати обстріли на об'єктах оборонного комплексу та інфраструктури. Скоріш за все, друга половина зими буде складною. Ворог накопичує як піхотні резерви, і ракети для продовження атак на інфраструктуру.

"Наразі Росія отримала від Північної Кореї 1 мільйон снарядів. Виробничі потужності Росії - 1-2 мільйони на рік. Водночас, наразі росіяни випускають по 10 тисяч снарядів на добу, а ми відповідаємо тільки 2 тисячами. З мільйона обіцяних снарядів Євросоюз передав Україні тільки 300 тисяч. В депресивних російських регіонах середня зарплата складає 20 тисяч рублів. Тому багато росіян погоджуються іти на війну, де пропонують виплати від 200 тисяч рублів", - зазначив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що протягом минулої доби було знищено 830 окупантів, 12 танків, 22 ББМ, 15 артсистем, 21 одиницю автомобільної техніки та 2 засоби ППО ворога.

  • Вас також може зацікавити:

Росія може готувати операцію "під чужим прапором" в Придністров’ї: в ISW назвали справжню мету Кремля

Засідання Ради Україна-НАТО: союзники анонсували нові пакети військової допомоги

Росіяни змінили тактику, але "м’ясні" штурми тривають: яка ситуація на Бахмутському напрямку