Їхали з села: фото і нові деталі розстрілу брата з сестрою росіянами на Сумщині

Російська ДРГ зайшла на територію Сумської області та розстріляла брата та сестру між селами Хотінської громади.

Про це інформує пресцентр Офісу генерального прокурора.

За даними правоохоронців, трагедія сталася вранці 27 січня в Сумській області.

Читайте також: Черговий злочин росіян: біля Новомихайлівки окупанти розстріляли 6 полонених бійців

Члени російської ДРГ розстріляли транспортний засіб з цивільними, які їхали дорогою між двома селами Хотінської громади Сумського району. Внаслідок нападу окупантів загинули брат з сестрою - 54-річний чоловік, який перебував за кермом автівки, та 68-річна жінка. За фактом загибелі мирних жителів у Сумській області розпочато розслідування.

"За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями фіксують наслідки обстрілу. Досудове розслідування здійснюється УСБУ в Сумській області", - йдеться у повідомленні.

Інцидент з російською ДРГ окремо прокоментував начальник Сумської ОВА Володимир Артюх. За даними адміністрації, загиблі брат та сестра мешкали у селі Андріївка, що розташоване у 5-кілометровій прикордонній зоні. Їхню автівку цинічно розстріляла російська ДРГ.

"Вкотре звертаюсь до жителів 5-кілометрової зони з проханням про евакуацію. Цей процес вже триває не перший місяць, допомога надається на кожному етапі. Російські терористи продовжують вбивати мирне населення. Евакуювавшись з небезпечних територій ви збережете своє життя", - йдеться в заяві Артюха, яку цитує пресцентр ОВА.

Раніше ми розповідали, що на Чернігівщині російська ДРГ розстріляла чоловіка.

Вас може зацікавити:

Ворожі ДРГ активізувалися: Наєв розповів про боротьбу з диверсантами на кордоні, відео

Ворожі ДРГ регулярно намагаються прорвати кордон України: Наєв розповів про ситуацію на північних рубежах, відео

Отримали відсіч і з втратами втекли: російські ДРГ вночі намагалися проникнути в Україну