RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Пожежу в харківському "Епіцентрі" ліквідували: нові фото зруйнованого гіпермаркету

У торгівельному гіпермаркеті "Епіцентр", по якому ЗС РФ завдали авіаударів, повністю ліквідували масштабну пожежу.

Про це повідомив очільник МВС України Ігор Клименко.

За його словами, ліквідація пожежі, яка виникла після прильотів, тривала понад 16 годин. Внаслідок влучання ворожих снарядів вогонь поширився на площу понад 13 тисяч квадратних метрів.

Читайте також: 12 ракет і десятки "шахедів": в Повітряних силах розкрили результати роботи ППО

Ігор Клименко наголосив, що внаслідок російських авіаударів по "Епіцентру" у Харкові загинули щонайменше 12 громадян, ще 43 особи дістали різні поранення. Ба більше, 16 людей вважаються зниклими безвісти.

"На місці трагедії працюють штаб слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. У 10 громадян, які вже звернулися до поліції, відібрано біологічні зразки. Встановлено особи трьох загиблих. Ідентифікація тіл триває. Всі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися до працівників штабу слідчого управління або на 102. Родичів першої лінії закликаю здавати зразки ДНК, щоб прискорити процес ідентифікації", - резюмував Клименко у своєму дописі.

Актуальні світлини з місця влучання російських снарядів оприлюднили фотографи Костянтин та Влада Ліберови. Вони зазначили, що 10 загиблих осіб досі не ідентифіковано, а розбір завалів наразі триває. Вночі ледь не кожні 15-20 хвилин доводилося зупиняти пошуково-рятувальні роботи через загрозу повторних ударів ЗС РФ. Подружжя наголошує, що загалом тривога у місті тривала 20 годин.

"Враховуючи масштаби пожежі, розбір завалів може тривати ще декілька діб. В момент авіаударів в гіпермаркеті були люди. Це чорний день в історії не тільки Харкова - всієї країни", - йдеться у підписі до оприлюднених світлин.

Раніше ми розповідали, що знову зросла кількість вбитих в "Епіцентрі".

Вас може зацікавити:

Удари по Харкову: в ISW спрогнозували, до яких пір триватиме ракетний терор РФ

Польща підіймала в небо F-16 під час ракетного удару по Україні

Удар по "Епіцентру" в Харкові: кількість вбитих Росією знову зросла