RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

​Дипломат вказав на сильну заяву німецького генерала щодо справжньої причини удару РФ по "Охматдиту"

Посол України в Німеччині Олексій Макеєв звернув увагу на заяву голови робочої групи з координації допомоги Україні при Міністерстві оборони Німеччини генерал-майора Крістіана Фройдінга, який, зокрема, зазначив, що Росія спеціально і прицільно завдала удару по київській дитячій лікарні «Охматдит».

Відео із заявою Фройдінга Макеєв опублікував у соцмережі Х.

"Як завжди, генерал-майор Крістіан Фройдінг переходить до суті: Росія атакувала дитячу лікарню не з тактичних міркувань, а через нелюдський, терористичний характер її війни", — прокоментував заяву німецького генерала український посол.

Як повідомляв "Апостроф", 8 липня 2024 року росіяни завдали удару по українській дитячій лікарні "Охматдит". У лікарню влучила російська ракета Х-101. Під час російського удару в «Охматдиті» перебували 627 дітей. Восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні. Згодом помер хлопчик, який знаходився в "Охматдиті" під час обстрілу.

Знищення Росією медичних закладів є її фірмовим почерком ще з часів Сирії, коли російські військові систематично атакували за допомогою авіації цивільні лікарні.