RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

12 вересня

Всі новини

ЗСУ загнали російських бійців у жіночу колонію під Курськом

Під час одного зі штурмів у Курській області українські бійці загнали російське військо у будівлю жіночої колонії.

Про це пише BILD.

У матеріалі посилаються на відео, опубліковане у Telegram-каналі 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади. Бійці показали, як саме "луплять росіян на їхній же території".

BILD зауважує, що на тлі свого просування на Курщині українська армія вийшла до жіночої колонії, за яку тривають запеклі бої.

Жіночу виправну колонію №11, яка розташована у селі Мала Локня, що за 14 кілометрів від українського кордону, росіяни перетворили на фортецю. У матеріалі припускають, що до оборони могли навіть долучитись охоронці установи.

Додають, що кілька десятків російських солдатів закріпилися навколо установи, звели барикади та використовують сторожові вежі колонії у якості вогневих позицій, а масивні будівлі поряд відіграють роль захисту від атак.

Натомість українські бійці обстрілюють колонію із бойових машин піхоти Marder, а також залучають безпілотники, як показали у відео.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що помилка російського генерала Олександра Лапіна залишила кордони Курської області вразливими, чим змогли скористатись Збройні сили України.