RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

З двома колумбійцями, які воювали за ЗСУ, сталася халепа — їх схопила ФСБ

Російська ФСБ затримала двох колумбійців, котрі воювали в лавах Збройних сил України.

Про це пишуть російські медіа.

Зокрема ресурс The Insider припускає, що двох громадян Колумбії викрали у Венесуелі і видали Росії. В російських службах вказують, що затримані колумбійці це Медіна Аранда Хосе Арон і Анте Александер. The Insider згадує, що колумбійські ЗМІ писали про зникнення чоловіків у Венесуелі дорогою додому в Колумбію.

Зокрема газета El Tiempo повідомляла:

"Хосе Арон Медіна і його партнер Александр Анте готувалися повернутися додому після важкої боротьби з Росією. Коли вони поверталися до Колумбії, сім'я загубила їх з поля зору в сусідній країні. Разом з Александром Анте, 46-річним колишнім солдатом, який також воював проти росіян, вони готувалися прибути до Колумбії, але коли вони прибули до Каракаса, Венесуела, де у них була зупинка, їхні сліди зникли. Сім'я колишнього військовослужбовця просить допомоги у різних національних і міжнародних організацій, щоб вони не ставили під загрозу недоторканність колишніх колумбійських військовослужбовців і щоб вони могли повернутися до своїх домівок".

Друг сім'ї одного з військових, який перебуває у Венесуелі та контактував із поліцейським із Каракаса, підтвердив, що влада країни затримала чоловіків через те, що ті були вдягнені в форму української армії, що, за словами венесуельського офіцера, "досить великий ризик з огляду на те, що Росія є союзником Венесуели, і вони можуть спокійно попросити екстрадицію в російського посольства".

Інше російське пропагандистське видання зауважувало, що чоловіків "імовірно, затримали у Венесуелі і звідти екстрадували до Москви, де на них уже чекали співробітники ФСБ".