RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Начальник Оріхівської МВА повідомив про повну блокаду мешканців окупованих сіл на Запоріжжі

Війська противника практично повністю заблокували місцевих мешканців у деяких тимчасово окупованих селах Запорізької області. Цивільні не лише не можуть отримати гуманітарну допомогу, а й мають труднощі з тим, щоб виїхати з окупації. Росіяни не випускають людей, тримаючи їх у блокаді.

Про це проєкту Радіо Свобода "Новини Приазовʼя" повідомив начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

Він зауважив, що жителі трьох населених пунктів на Запоріжжі перебувають практично у повній блокаді:

"На даний час у нас три населених пункти окуповані – це Нестерянка, Копані, Мирне. Залишається там в Нестерянці 78 осіб, у Копанях – 54 людини, у Мирному залишаються дві дитини. На даний час гуманітарна допомога їм не надається".

За словами начальника Оріхівської МВА, останній раз гуманітарну допомогу отримували серпні: "... їм привезли крупи і консерви. Воду люди збирають дощову, переважно харчуються тим, що виросло в городі".

Крім того, ці населені пункти, як йдеться у повідомленні, практично щодня обстрілюються: "Обстрілюються ці населені пункти щодня, дуже багато дронів літає, людей не випускають. Раніше люди могли поїхати до Токмака, а на даний час зробили їм блокаду. Нічим не допомагають і нікуди їх не випускають".

Кількість російських військових, як говорить Вініченко, у цих населених пунктах не зменшується. Пересуваються окупанти переважно вночі, коли місцевим заборонено виходити з будинків. Також противник проводить постійні обшуки й перевірки цивільних.

Як повідомляв раніше "Апостроф", в ніч проти 19 вересня Росія вдарила по Запорізькому району, в результаті чого одна жінка загинула, ще троє людей дістали поранення. Попередньо для удару могли застосувати КАБи.