RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

Всі новини

Україна навела докази причетності Росії до удару по місії Червоного Хреста

Росія застосувала безпілотник "Ланцет" для удару по 3 автомобілях Міжнародного комітету Червоного Хреста на Донбасі, внаслідок якого загинули троє та отримали поранення двоє працівників місії.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Удару було завдано у селі Віролюбівка Донецької області під час роздачі гуманітарної допомоги.

"За результатами проведення слідчих дій, огляду місця події, експертиз та допитів свідків встановлено, що артилерійський обстріл здійснений 2 осколково-фугасними артилерійськими снарядами калібру 152-мм та безпілотним баражуючим боєприпасом "Ланцет", що перебуває лише на озброєнні зс рф", - зазначили у прокуратурі.

Снаряди 152-мм використовувалися у тандемі з дроном, який має лазерний дальномір-цілевказівник, і самостійно виявляє та баражує ціль.

"Це не лише пояснює знайдені на місці події уламки БпЛА "Ланцет", а й вказує на умисний характер атаки на транспортні засоби та персонал Міжнародного комітету Червоного Хреста", - заявив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Також слідчі попередньо визначили напрям прильоту - російська артилерія знаходилась у районі села Ягідне Бахмутського району. На цій території знаходяться російський 1065-й артилерійський полк 98 повітряно-десантної дивізії та артилерійський підрозділ 200 окремої мотострілецької бригади. Вони мають на озброєнні 155 мм снаряди та "Ланцети".

У прокуратурі також повідомили, що з 18 вересня введено в дію заборону на переміщення представників благодійних організацій у прифронтових громадах Донецької області без відповідного погодження з ОВА.

Раніше у Міжнародному комітеті Червоного Хреста відреагували на загибель співробітників внаслідок російського удару.